Siste Nytt (tilbake til Siste Nytt)

Norge i dag

På grunn av oljenedturen har en del bransjer fått noen utfordringer med å betale sine regninger. Så langt er dette ikke et nasjonalt problem. Veksten i antall konkurser utmerker seg innen bransjene bygg og anlegg, ingeniører, konsulenter og bemanning og da spesielt i sørlandsfylkene. Store firma sier opp medarbeidere og kutter i kostnadene. I Rogaland har arbeidsledigheten økt med 67 %. Antall personer med ubetalte inkassosaker har økt med 18 % i Vest-Agder.

På nasjonalt nivå ser vi ingen misligholdsvekst av betydning på tross av økt usikkerhet i norsk økonomi. Resten av landet har en moderat arbeidsledighet, renta holder seg lav og boligprisene er stabile.

Konkursveksten i næringslivet ligger stabilt på 8 – 10 %. I dag er det ca. 224 900 privatpersoner som står oppført med betalingsanmerkninger. Dette er en økning på 8,3 % det siste året. Trenden er at hver person får flere krav å stri med. Det siste året er det registrert en vekst på 12 % i antall purresaker. Dette har sammenheng med at flere og flere bedrifter setter ut tjenesten til sitt inkassobyrå.