Siste Nytt (tilbake til Siste Nytt)

Gode måneder for oppgjør av inkassosaker

Sommeren har kommet, i hvert fall på kalenderen. For mange betyr sommermånedene god økonomi, da det utbetales både feriepenger og skattepenger. I våre statistikker merkes dette ved at flere gjør opp sine inkassosaker. Det kan derfor være lønnsomt å ta en gjennomgang av de utstående kundefordringene før du tar sommerferie.

Den økonomiske temperaturen i Norge

Den økonomiske utviklingen for norske forbrukere er god. En sterk reallønnsutvikling for lønnstakere kombinert med lav rente, gjør at nordmenn med sikker jobb og egen bolig blir økonomiske vinnerne. Taperne er de som skal inn på boligmarkedet uten egenkapital. Finanstilsynets innskjerpede krav til egenkapital, har gjort det vanskeligere for unge i etableringsfasen å skaffe seg sin første egeneide bolig.

Den sterke reallønnsutviklingen for lønnstakere har også sin pris. Spesielt vil dette påvirke de risikoutsatte bedriftene. Årets oppgjør har ikke bidratt til å lette situasjonen for selskapene med likviditetsmessige utfordringer.

Antall konkursåpninger og åpning av tvangsavviklings bo i Sør-Trøndelag holder seg stabilt for årets 5 første måneder. Det ble åpnet 118 konkurser og tvangsavviklinger i 2012 mot 122 i 2011. I Norge totalt er det en reduksjon i samme periode fra 1.931 2011 til 1.619 i 2012. Totalt sett ser 2012 ut til a bli et godt år for de fleste norske selskaper og lønnsmottakere, men for de som allerede sliter økonomisk ser ut til å få en forverret situasjon fremover.

Ferske regnskapstall kommer nå etter hvert inn til Brønnøysundregisteret. Det kan ofte lønne seg å ta en titt på dine viktigste bedriftskunder og evt. konkurrenter. Disse kan du søke opp blant annet via www.purehelp.no.

Ny forsinkelsesrente fra 01.07.12

Fra 01.07.12 er forsinkelsesrenten endret til 8,50 %.

Åpningstider i sommer

Orkla Credit har åpent i hele sommer. Du treffer oss på telefon hverdager klokken 8-16 og vårt InfoCenter har døgnåpent.

Vi ønsker alle vår kunder og samarbeidspartnere en riktig god sommer!