Siste Nytt (tilbake til Siste Nytt)

Betalingsanmerkning – Hva betyr det i praksis?

En betalingsanmerkning er en utestående inkassosak. En slik anmerkning kan først innrapporteres 30 dager etter inkassosaken er opprettet hos inkassobyrået eller det er sendt stevning eller begjæring om rettslige skritt i saken. En betalingsanmerkning slettes når saken er foreldet eller umiddelbart etter at den er fullt oppgjort.

Halvparten av alle mellom 20 og 30 år vet ikke konsekvensen av å få en betalingsanmerkning, og en av tre kjøper ting de egentlig ikke har råd til. -”Kjøp nå og betal senere” er en fallgruve som mange unge går i. De som har betalingsanmerkning kan oppleve å møte stengte dører både når de skal leie bolig, ta opp boliglån eller søke jobb.

Det er viktig å gi de unge kunnskap om privatøkonomi. La barna få økonomisk ansvar fra de er tenåringer. De fleste nordmenn gir barna sine penger når de trenger det. Det å gi lommepenger som skal vare hele uken vil lære barna å disponere pengene sine over en lengre periode. Går de tom, skru igjen pengekranen. Det er sunt å kjenne konsekvensen av å gå tom fordi du da lærer å bruke pengene mer fornuftig.